Bardzo udana pikieta pod Ministerstwem Infrastruktury

March 6, 2019

Dziękujemy wszystkim, którzy tak licznie przybyli pod Ministerstwo Infrastruktury, by zaakcentować brak akceptacji środowiska taksówkowego dla projektu nowelizacji ustawy. Ostatnie zmiany uczyniły wcześniej proponowane nieskuteczne i wadliwe zapisy tej noweli wręcz niebezpiecznymi dla dalszego funkcjonowania taksówkarzy jako takich.
Wszystkie organizacje taksówkarskie stają dziś razem przeciwko zagrożeniom niesionym przez tak złe prawo.
Na pikiecie byli obecni i poparli petycję przedstawiciele NSZZ Solidarność, Samorządnego Związku Zawodowego Taksówkarzy RP, ZZ"Warszawski Taksówkarz", Krajowej Izby Gospodarczej Taksówkarzy, Zrzeszenia Transportu Prywatnego i innych taksówkarskich stowarzyszeń. Załączamy tekst petycji złożonej wspólnie do Ministra Infrastruktury.
Frekwencja dopisała pomimo mocno średniej pogody - wiejący zimny wiatr wyrywał dosłownie protestującym flagi i banery z rąk. Było nas dobrze ponad 300. Serdecznie pozdrawiamy tutaj delegacje z innych miast. Rząd zobaczył, że niezadowolenie środowiska i determinacja taksówkarzy wzrasta. Dobrze to rokuje przed planowanym na 8 kwietnia protestem.

Share on Facebook
Share on Twitter

Wyróżnione posty

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

April 6, 2020

March 25, 2020