INFORMACJA O PROTEŚCIE TAKSÓWKARZY 18 Października!

October 5, 2018

Dnia 18 października w godz. 12-16 odbędą się w Warszawie aż dwa protesty taksówkarzy!

Pierwszy, wspierany przez firmy taksówkarskie, to protest polegający na powolnym przejeździe, mającym na celu spowodowanie maksymalnych utrudnień w ruchu. Część taksówkarzy, związana z taksówkarskimi związkami zawodowymi tj. Samorządnym Związkiem Zawodowym Taksówkarzy RP i NSZZ Solidarność Taksówkarzy Zawodowych, oraz organizacją Komitet Obrony Taksówkarzy, nie chce blokować miasta i utrudniać życia jego mieszkańcom, dlatego organizuje w tym samym czasie alternatywny protest w formie pikiety, który odbędzie się pod Ministerstwem Sprawiedliwości, połączony z konferencją prasową przedstawicieli środowiska taksówkarskiego. W programie pokaz multimedialny o niezgodnej z prawem działalności firm typu Uber, oraz wiele innych atrakcji!

Organizatorzy pikiety oczekują, że minister Zbigniew Ziobro i minister Patryk Jaki wyjdzie do nich i wytłumaczy się z opieszałych działań służb przeciwko nielegalnemu przewozowi osób. Akcja protestacyjna ma charakter ogólnopolski, pod Ministerstwem Sprawiedliwości swoją obecność zapowiedzieli reprezentanci taksówkarzy z całego kraju. Patronami medialnymi są taksówkarskie serwisy Taryfa24 i taryfa.info

Share on Facebook
Share on Twitter

Wyróżnione posty

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

April 6, 2020

March 25, 2020